Tjeckiske målvaktslegendaren Petr Cech. Foto: Bildbyrån

Petr Cech lägger av efter säsongen

Uppdaterad
Publicerad

Legendaren Petr Cech, 36, lägger av efter säsongen.

Det meddelar Arsenal-målvakten via sociala medier.

”Efter 15 år i Premier League har jag vunnit alla troféer som går att vinna”, skriver han.

Cech är en av de stora i Premier Leagues historia och sedan han kom till Chelsea 2004 har han bland annat vunnit ligan fyra gånger, FA-cupen fem gånger, Champions League en gång samt Europa League en gång.

Sedan 2015 spelar han i Arsenal, men efter den här säsongen har han alltså gjort sitt. Det meddelade 36-åringen under tisdagen.

”Det här är min 20:e säsong som proffs så det känns som rätt tillfälle att berätta att jag lägger av efter den här säsongen”, skriver han och fortsätter:

”Efter 15 år i Premier League har jag vunnit alla troféer som går att vinna, och har uppnått allt som jag haft som målsättning”.

Cech började sin karriär i tjeckiska Chmel Bisany och Sparta Prag innan han flyttade till franska Rennes 2002. Sina bästa år hade han i Chelsea mellan 2004 och 2015. Han har också gjort 124 landskamper för Tjeckien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.