Pia Sundhage mötte pressen under torsdagen. Foto: TT Bild

Pia Sundhage öppnar för Blackstenius

Uppdaterad
Publicerad

Imorgon möter Sverige Ryssland i den andra gruppspelsmatchen i Deventer. Förbundskapten Pia Sundhage prisade inhopparna mot Tyskland och öppnar för förändringar i startelvan.

Det har varit mycket spekulationer kring hur den svenska startelvan kommer att se ut mot Ryssland. Laget har fått uppställningen, men hur den kommer att se ut vill Pia Sundhage inte avslöja

– Startelvan har de fått men inte själva taktiken. Den ska vi gå igenom ikväll.

Damlandslaget i fotboll

Förbundskaptenen såg dock flera spelare som imponerade under den första matchen mot Tyskland. Inte minst Stina Blackstenius med sitt fina inhopp på topp.

– Blackstenius inhopp förändrar en hel del . Det görs förstås tack vare att Fridolina Rolfö spelade de första minutrarna.

Schelin kan flyttas ner

Signalen på presskonferensen var alltså att det kan bli aktuellt att byta anfallspar mot Ryssland. Något som skulle betyda att Lotta Schelin får kliva ner på en kant.

– Om Lotta skulle spela på en kant är hon fortfarande lika snabb. Man får också en annan forward då. Vi har en uppsjö av bra forwards och då får vi möjlighet att spela ett annat forwardspar i så fall.

Hota med hörnor

Även Magdalena Erikssons inhopp på vänsterbacksplatsen övertygade. Mot ett Ryssland som är starka på huvudet skulle Erikssons fina hörnor kunna vara ett farligt ansfallsvapen.

– Det är ett hot med våra hörnor och spännande med Magdas fina fot på liggande boll. Det kommer ni få se, hur länge och ofta återstår att se. Magda är även väldigt bra på huvudet, säger Sundhage.

Just hörnorna har det slipats på lite extra under träningarna sedan Tysklandsmatchen.

–  Nilla Fischer höll på med hörnor idag. Vi har varit bra på det och har bra huvudspelare. Jag tror att om man pratar om det och förstärker känslan kring att vi är bra så kommer det fortsätta.

ser du EM i SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet