Piqué i tårar: ”Men jag kan nog fortsätta spela för Spanien”

Uppdaterad
Publicerad

FC Barcelonas mittback Gerard Piqué har tydligt tagit ställning och han röstade också i gårdagens folkomröstning i Katalonien.

– Det var en fredlig protest. Jag tror att alla kunde se att polisen gjorde saken värre, sade han efter Barcelonas seger mot Las Palmas.

Piqué sade också att han kan sluta i landslaget om någon på förbundet tycker han är ett problem. I praktiken tror han ändå inte att en sådan situation ska uppstå.

– Men jag tror nog jag kan fortsätta spela för Spanien. Jag tror att det finns många spanjorer som är helt emot de handlingar vi har sett och som tror på demokrati, säger han.

Över 800 personer skadades i tumultet kring folkomröstningen. 90 procent av väljarna i Katalonien vill att regionen blir självständig. Valdeltagandet låg på omkring 42 procent av Kataloniens 5,34 miljoner röstberättigade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.