Gerard Piqué var aggressiv i sin konfrontation av domaren – hör en upprörd Xavi i klippet ovan.

Piqué utvisad i sista matchen – efter utbrott mot domaren

I lördags tackades Gerard Piqué av på Camp Nou efter sista hemmamatchen i FC Barcelona.

Men i avskedsmatchen på tisdagen, borta mot Osasuna, inledde mittbacken på bänken och blev utvisad innan han fick chansen att hoppa in.

”Du är en jävla skam”, ska 35-åringen ha skrikit efter domaren.

Detaljerna skrev huvuddomaren Gil Manzano om i matchrapporten, vilket spanska tidningen Sport rapporterar.

Gerard Piqué var upprörd efter två situationer i första halvleken. Osasuna tog ledningen tidigt i matchen på hörna – felaktigt dömt enligt Piqué. Och drygt en halvtimme in i matchen fick storstjärnan Robert Lewandowski sitt andra gula kort och blev utvisad.

Så när Manzano blåste slut på halvleken gick Piqué ut på planen för att be om förklaringar till besluten. Det resulterade i att 35-åringen följde efter domaren in mot omklädningsrummen, där han tilldelades det röda kortet. Enligt matchrapporten från Gil Manzano sa Piqué till exempel: ”Du är den domare som förstör mest för oss” samt ”Du är en jävla skam”.

Barcelona vände och vann matchen med 2-1 efter mål från Pedri och Raphinha. Men efter matchen var Barcelonas tränare Xavi upprörd över domslut i matchen.

– Jag hade planerat på att byta in Piqué i andra halvleken, jag hade behövt honom. Men han fick ett rött kort under halvtidsvilan efter spänning i den situationen. Vi kände orättvisa. Vi kände att domaren var emot oss. Därför reagerade han som han gjorde, sa Xavi på efterföljande presskonferensen.