Örebroforwarden revanscherade sig efter supermissen

En plats bland topplagen stod på spel när Örebro tog emot regerande mästarna Piteå på Behrn Arena. Heidi Kollanen såg länge ut att bli syndabocken efter att hon missat öppet mål i början av den andra halvleken vid ställningen 0-0. Men Kollanen revanscherade och stänkte dit vinstmålet i den 87:e.

Det var en kamp om vilka som skulle ta rygg i den damallsvenska toppen på Behrn Arena. Regerande mästarna Piteå gästade årets stora överraskningslag Kif Örebro.

Mållös första halvlek

Matchens tyngd var tydlig i första halvlek där båda lagen gick in hårt i närkamperna. Spelet böljade fram och tillbaka och båda lagen hade bra lägen, där kanske Örebro hade de hetare. I Piteå handlade det mest om VM-bekantingen Madelen Janogy som var nära att ge gästerna ledningen två gånger om i den första halvleken, men lagen gick till paus utan några noteringar i målprotokollet.

Heidi Kollanen revanscherade sig

Örebro hade de hetaste chanserna inledningsvis i den andra halvleken. Den allra bästa hade Heidi Kollanen som efter klumpigt försvarspel fick helt öppet mål. Men Kollanen lyckades att missa målet helt och Örebroforwarden såg länge ut att bli syndabock.

Men hon skulle revanschera sig. I den 87:e minuten fick Kollanen ett inlägg i straffområdet. Forwarden kontrollerade bollen fint och kunde med sin andratouch dundra upp bollen i krysset via ribban. De tre poängen innebär att Örebro fortsätter att utmana den absoluta toppen i allsvenskan och just nu ligger nykomlingen fyra.

Även Vittsjö hakar på i toppen

Trean Vittsjö dominerade hemma mot Limhamn Bunkeflo i damallsvenskans tolfte omgång. Tove Almqvist inledde och avslutade målskyttet och däremellan gjorde Nellie Persson och Clara Markstedt varsitt mål i 4–0-segern. Segern innebär att Vittsjö för tillfället innehar andraplatsen i tabellen.