Delad poäng inför 50 åskådare i Piteå

När Rachel Bloznalis nickade in 0-1 i matchen Piteå-Djurgården var det för första gången i år som åskådare på plats kunde måljubla. Men eftersom det var gästerna som satte bollen så satt hemmafansen kvar i sina stolar. Piteå spelade 1-1 mot Djurgården.

Snacket före mötet mellan Piteå och Djurgården handlade mest om de 50 åskådare som släpptes in i Piteå. För första gången i damallsvenskan det här året fanns det åskådare på läktaren.

Och åskådarna på plats fick se en ganska trevlig tillställning med mycket kamp och många målchanser. Och de fick dessutom anledning att lyfta sig från stolarna i andra halvlek när Faith Ikidi kvitterade på hörna i den 63:e minuten. Nigerianskan nådde högst och kunde nicka in bollen precis som Bloznalis gjorde i matchinledningen för Djurgården.

– Jag ville verkligen göra mål där och gjorde allt för att det skulle gå. Jag är glad över det, men jag borde ha kunnat förhindra att de gjorde mål på sin hörna, analyserade målskytten för Piteå-Tidningen efteråt.

Sista kvarten av matchen var intensiv där båda lagen gick för seger. Båda lagen var nära att näta vid flera tillfällen.  Djurgården hade en boll inne men Olivia Schough var offside.

Piteås kräftgång på hemmaplan fortsätter. Laget har bara tagit tre poäng av 15 möjliga på hemmagräset. Att man nu fick lite stöd av en minimal publik hjälpte inte för att ändra den negativa hemmatrenden.

– Jag är glad för att vi inte svek den publik som var här, sa målskytten Faith Ikidi till Piteå-Tidningen.