Nellie Karlsson gjorde matchen enda mål och håller guldhoppet vid liv för Linköping. Foto: Bildbyrån

Hoppet lever för Linköping – ny tvåa i damallsvenskan

Hoppet om det damallsvenska SM-guldet lever för Linköping efter 1-0 borta mot Piteå.

Med tre omgångar kvar skiljer fem poäng upp till serieledande Rosengård.

– Det är ganska mycket poäng med så få matcher kvar, men vi får ta en match i taget, säger lagkaptenen Olga Ahtinen till Viaplay.

Nellie Karlsson gjorde matchens enda mål i ett regnigt Piteå när hon slog in 1-0 från nära håll efter en hörna i den 37:e minuten.

Seriens skyttedrottning Amalie Vangsgaard hade också en stolpträff i slutet av första halvlek, men det blev inga fler mål i matchen.

En viktig seger som ändrar om landskapet i den damallsvenska toppstriden där Linköping är ny tvåa, framför Häcken på tredjeplats, och tidigare tvåan Kristianstad halkar ner till fjärde plats efter förlusten mot Örebro.

– Det var inte så vackert, men det är inte heller lätt att komma hit och ta tre poäng. Det finns saker som jag vet att vi kan göra ännu bättre, säger Olga Ahtinen till Viaplay.

Lagkaptenen är själv avstängd i nästa match mot Kalmar efter en varning i dag.

– Tråkigt att missa matcher såklart, speciellt nu när de är så viktiga, men vi har väldigt många duktiga spelare som kan ta ansvar.

Linköping har kvar att möta Kalmar och Kristianstad hemma och avslutar med att möta Örebro på bortaplan. För Rosengårds del väntar Kristianstad borta, Djurgården hemma och BP borta.