Besvikelse i Kristianstad trots sen kvittering

Kristianstad kvitterade till 1-1 med tio minuter kvar mot Piteå. Trots den sena kvitteringen var det besvikna miner hos hemmalaget.

– Med tanke på de chanser vi skapar på slutet är det riktigt surt att inte vinna, säger Kristianstads tränare Elisabet Gunnarsdottir.

Det var en match som ändrade karaktär i andra halvlek.

– Piteå är det klart bättre laget i första halvlek men vi tar över totalt i andra halvlek och jag kan inte nog beskriva min besvikelse över att vi inte lyckades vinna, säger Kristianstads tränare Elisabet Gunnarsdottir till SVT Sport.

Det var dock inte helt säkert att KDFF skulle få med sig någon poäng alls mot mästarlaget Piteå som så sent som i torsdags spelade i Champions League i Köpenhamn mot Bröndby.

Med tio minuter kvar kvitterade Kristianstad till 1-1. Amanda Edgren nickade in en hörna från höger. Efter målet vevade Edgren igång publiken för att få stöd den sista tiden av matchen i regnet.

Piteå: ”Vi är slitna”

– Vi är slitna, Champions League har slitit. Jag tycker att spelarna gör en jättematch med tanke på de förutsättningar vi haft, säger Piteås tränare Stellan Carlsson.

Ett par minuter efter 1-1 nickade Edgren fram till Anna Welin som satte fram foten men hennes volleyträff gick precis utanför den vänstra stolpen. Där var KDFF väldigt nära en snabb vändning av matchen.

Allra bästa chansen fick Sofia Hagman när det återstod tio sekunder av tilläggstiden på två minuter. Bollen spelades in från vänster, Hagman hann ta ner den och lägga den tillrätta men hennes halvvolleyträff med vänstern smet utanför Piteåmålet.

Resultatet var en besvikelse för båda lagen som mer tappade två poäng än tog en. Kristianstad är i en ny positon för klubben och jagar som fyra en andraplats och Champions League-spel. Mästarlaget Piteå blev i torsdags utslaget ur Champions League i 16-delsfinalen och är bara sexa i tabellen med tre omgångar kvar.