Rosengård nära guldet – skakades av jumbon

Tabelljumbon Kungsbacka såg ut att kunna hjälpa Rosengårds guldkonkurrenter med en ordentlig skrällpoäng. Då dök Anam Imo upp i straffområdet och petade in 2-1 målet som med största sannolikhet betyder att SM-guldet hamnar i Malmö.

Den 18-åriga nigerianskan byttes in mot Johanna Rytting Kaneryd efter en timmes spel. Tjugo minuter senare gjorde hon målet som kan vara guld värt. Om Vittsjö och Göteborg spelar oavgjort kan Vittsjö bara komma ikapp om de gör en sällan skådad målskillnadsupphämtning.

Med en match mer spelad har Rosengård tio poäng mer än Vittsjö som är en poäng före Göteborg. Tre omgångar återstår efter helgen.

Kungsbacka gick mot skrällpoäng

Redan avhängda Kungsbacka spelade utan press och hade en poäng i paus. Lagkaptenen Lina Gerhardsson höll sig framme efter en nickduell och rullade in 1-1 i ett av hemmalagets få anfall.

Samma Gerhardsson hade förgäves försökt rensa bort Anna Anvegårds lobb på mållinjen i matchinledningen. Anvegård seglade i och med det upp som ensam skytteligaledare.

Rosengård var nära ett ledningsmål flera gånger men målvakten Moa Öhman stod för en jättematch. När Rosengård tillslut fått in sitt andra mål avslutade hon sin fina kväll med att rädda en straff från Jelena Cankovic.