Madlen Janogy gjorde 1-0 för Piteå. Foto: TT

Piteå bröt den tunga sviten

Piteå hade inte vunnit sedan den 19 juli.

Men mot Uppsala kom en efterlängtad trepoängare.

Hemvändande stjärnan Madelen Janogy låg bakom triumfen när hon spräckte nollan i andra halvlek.

Mängder av skapade lägen. Men lika många missade chanser.

Det är så det har sett ut i många matcher för Piteå den här säsongen.

Så såg det också ut i första halvlek hemma mot Uppsala.

Det dröjde till den 50:e minuten i andra halvlek innan det förlösande 1-0 målet kom.

Och det var den hemvändande stjärnan Madelen Janogy som ”tåade” in ledningsmålet, på Fernanda Da Silvas passning.

Och några minuter senare var det Da Silvas tur att få utdelning när hon gjorde 2-0 med ett skott, som var otagbart för Emma Holmgren i Uppsalamålet.

Uppsala fast i botten

Fler mål blev det inte – och Piteå kunde inkassera tre välbehövliga poäng i bottenstriden. Det var dessutom den första segern på hemmaplan den här säsongen.

För Uppsala börjar läget bli krisartat i tabellen. Laget skapade inte mycket mot Piteå, men försökte forcera i andra halvlek. Ellen Toivio hade ett bra läge till reducering 1-2, men sköt utanför.

Förlusten mot Piteå var nykomlingens sjunde raka nederlag, och är kvar som tabelljumbo. Uppsala har dessutom inte gjort mål sedan den 23 augusti.

SE MER: Piteå – från topp till bottenstrid (11 september 2020)