Piteå vann sista matchen innan VM

I den sista damallsvenska matchen innan VM mellan Piteå och Limhamn var det hemmalaget som var starkast och vann med 2-1. Svenska landslagsspelaren Madelen Janogy var framstående i segermatchen.

Efter att matchen mellan Piteå och Limhamn ställts in på grund av flygstrejken spelades den till sist i dag, som sista matchen innan VM i Frankrike. Limhamn tog ledningen när Sophie Sundqvist tog tillvara på slarv i Piteåförsvaret och placerade in 0-1 i den 19:e minuten. Fram tills dess hade Malmölaget inte haft ett skott på mål.

Med två minuter kvar av den första halvleken kvitterade det regerande mästarlaget. VM-uttagna Madelen Janogy kom runt på vänsterkanten och skickade in bollen mot den bortre stolpen. Där dök Fernanda Da Silva upp och kunde raka in 1-1.

I den 68:e minuten tryckte Faith Ikidi Michael in 2-1 till hemmalaget på en tilltrasslad situation som uppkommit efter en hörna.