Växjö skrällvann borta mot Piteå

Växjö har haft det tufft i damallsvenskan. Men kanske kom vändningen idag, när laget överraskande besegrade Piteå på bortaplan med matchens enda mål.

Det tog 15 minuter, då satte Jennie Nordin 1-0 för Växjö borta mot Piteå. Det var för övrigt Växjös första spelmål under den här säsongen.

Det skulle också räcka till den första segern.

Bortalaget spelade piggt i första halvlek, och skapade flera fina lägen framför Piteåmålvakten Caroline Frykgård, som dock inte resulterade i fler mål.

Om första halvlek var Växjös, så tog Piteå över helt i den andra och satte in en frenetisk attack i jakten på kvittering.

Fina kvitteringslägen

Men kvitteringen kom aldrig. Trots flera bra chanser.

Bland annat hade Fernanda Da Silva ett flertal bra lägen. I 61:a minuten sköt Da Silva en hård frispark som tvingade Växjömålvakten Katlynn Fraine till en kvalificerad räddning.

Kort dessförinnan hade också Nina Jakobsson ett fint läge, men sköt över.

Piteå-anstormningen bedarrade dock, och Växjö kunde försvara sig disciplinerat och skickligt i slutskedet.

Det räckte för att bärga säsongens första trepoängare som också innebar kontakt med lagen strax ovanför det negativa tabellstrecket.