Piteå åker tåg till Skåne. Foto: Bildbyrån/arkiv

Piteås ilska: ”Fruktansvärt oprofessionellt”

Uppdaterad
Publicerad

SAS-piloternas strejk stoppar lördagens damallsvenska match mellan Piteå och LB07 då Skånelaget inte kan ta sig till matchen.

Piteå överklagar beslutet.

– Det här är fruktansvärt oprofessionellt, säger Piteå-ordföranden Rikard Fahlman.

Svenska mästarklubben menar i sin överklagan att LB07 i tre veckor borde ha känt till risken för strejk och planerat utifrån det.

– Det är så sorgligt att de agerar så här. De har en enda flygresa. Vi har fyra bara till Skåne plus flera till, säger Fahlman till Piteå-Tidningen.

– I torsdags tog vi beslut om att redan nu boka tågbiljetter till Göteborg och Kungsbackamatchen nästa helg. Det är en extra kostnad på 50 000 kronor oavsett om vi kan flyga eller ej. Men det här är elitfotboll, inte gärdsgårdsserien.

Piteå kräver att matchen ska spelas som planerat på lördag alternativt på söndag och att fotbollförbundets tävlingskommitté ska beordra LB07 att ta sig till Piteå oavsett färdsätt.

– Hursomhelst innebär en flyttad match stora kostnader för oss. Vi har annonser, matcharrangemang och annat som kostar pengar. Det handlar om 120 000 kronor, säger styrelseledamoten Håkan Linneruth.

Piteå rasar över att Svenska fotbollförbundet har beslutat att skjuta upp matchen utan att ens prata med Piteå.

– Hur kan ett beslut fattas utan att höra båda parterna. Vi har inte fått någon information alls. Jag fick höra det här när jag fredag morgon ringde till LB07 för att välkomna klubben hit imorgon. Hade vi inte gjort det hade vi väl aldrig fått höra något, säger Linneruth.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.