Planen på Friends kritiseras: ”Det blir väldigt chansartat”

Uppdaterad
Publicerad

Planen på Friends Arena i Solna var lika mycket brun som grön då AIK spelade 0-0 mot Malmö FF på söndagen. Hemmalaget hade anpassat sitt spel efter det undermåliga underlaget.

– Ju längre matchen led började Malmö också spela längre. Det blir väldigt chansartat att försöka rulla på en-två touch. Man får försöka rätta sig efter hur det ser ut, säger Sebastian Larsson till SVT Sport.

Som matchen blev, med flera omdiskuterade domslut, var Sebastian Larsson inte så missnöjd med en poäng och att Malmö inte rycker ytterligare i tabellen.

– På förhand ville vi såklart ha tre poäng, men samtidigt så är det en jämn match. Vi har ett par bra målchanser i första halvlek och de har en situation där de ropar efter straff, säger han.

En av de som ville ha straff var Malmös mittfältsstjärna Anders Christiansen. Han var också irriterad på den dåliga planen, som ska ha påverkats av en Phil Collins-konsert för ett par veckor sedan.

– Det är vi som dominerar och det är vi som kommer hit och försöker spela fotboll på den här planen. Vi skapar inte så stora chanser, men om man ska hitta en vinnare så är det vi, säger han.

Malmö hade två lägen där de kunde ha fått straff och AIK hade ett mål som blev bortdömt för offside.

– Vi är aldrig nöjda med kryss i Malmö. Vi tittar inte på AIK utan vi tittar på oss själva. Vi ska bara ha fokus på att ha högt poängsnitt, säger Christiansen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.