Domarkaos i oavgjorda toppmötet – ”Vi skulle haft straff, jag har sett tv-bilderna”

Uppdaterad
Publicerad

Det blev inga mål då AIK tog emot Malmö i ett allsvenskt toppmöte på söndagen. Istället var domaren Stefan Johannesson i fokus och efter matchen var MFF-stjärnan Anders Christiansen tydlig med att han borde haft straff då han fälldes av Per Karlsson i första halvlek.

– Vi skulle haft straff i första och kanske även i andra. Jag har sett tv-bilderna, säger han till SVT Sport.

Strax innan var det AIK-spelarna som inte var nöjda med domaren då han inte gav fördel åt Henok Goitom utan istället blåste frispark för Sebastian Larsson som blev dragen i tröjan av Arnor Traustason.

Med en dryg kvart kvar att spela skrek Malmöspelarna om straff igen. Den gången fick Traustason bollen till höger i straffområdet och försökte spela i den mot Marcus Antonsson. Bollen tog på AIK-mittbacken Daniel Granlis arm, men Johannesson valde än en gång att fria.

Strax efter spelade Granli fram Chinedu Obasi som sköt in bollen i mål, men det vinkades av för offside. Reprisen visade sedan att Obasi inte var offside.

Med cirka sex minuter kvar samlades spelarna runt domaren igen. AIK:s Tarik Elyounoussi föll till marken då han kolliderade med Eric Larsson en bit från spelet. Sebastian Larssons frispark gick sedan över.

– Vi hade ett mål som inte skulle bli bortdömt. Vi ville vinna, men samtidigt är det viktigt att inte förlora mot just Malmö, säger Sebastian Larsson till SVT Sport.

Matchen innehöll också ett par andra målchanser varav den hetaste var Franz Brorssons nick i kryssribban på Christiansens frispark i mitten av första halvlek.

Det oavgjorda resultatet innebär att Malmö fortfarande leder allsvenskan med sex poäng före just AIK.

Allsvenskan

AIK logo

AIK

0 - 0

Malmö FF logo

Malmö FF

Friends Arena, Solna
Publik: 19141
Domare: Stefan Johannesson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.