Michel Platini var i Stockholm i slutet av juni i samband med Uefa-ordföranden Lennart Johanssons begravning i Katarina kyrka. Foto: TT.

Platini siktar på comeback: ”Det är idioter som stängt av mig”

Uppdaterad
Publicerad

Den förre Uefa-chefen Michel Platini siktar på att göra comeback när avstängningen går ut den 7 oktober.

– Jag kan inte fortsätta att stå utanför. Det är idioter som stängt av mig, säger Platini.

Den 64-årige fransmannen, som var en stjärnspelare under sin aktiva tid, blev Uefas ordförande 2007 och avgick i maj 2016 under uppmärksammade former grundat på korruptionsmisstankar. Platini tog emot 17 miljoner kronor av Fifa-chefen Sepp Blatter 2011, en utbetalning för uppdrag runt tio år tidigare, enligt Platini.

2015 stängdes Platini av i åtta år från all fotboll av Fifas etiska kommitté, ett straff som halverades till fyra år efter att ha gått igenom Fifas appelationskommitté och skiljedomstolen Cas.

Förhördes av franska myndigheter i juni

– Jag kommer tillbaka. Jag vet inte var eller hur men jag kan  inte fortsätta att stå utanför. Det är idioter som stängt av mig, säger Platini till den schweiziska tv-kanalen RTS uppger AFP.

Det har fortsatt att vara oroligt runt Platini under avstängningen. I juni blev han inkallad till förhör av den franska ekobrottsmyndigheten PNF som undersöker möjlig korruption i samband med flera internationella slutspel, bland annat VM-slutspelet 2022 som ska hållas i Qatar.

– De ville ha upplysningar om EM 2016, VM i  Ryssland (2018), VM i Qatar, Paris SG och Fifa, säger Platini, som anser sig utsatt för en komplott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.