Viens förlänger med Kristianstad. Foto: Bildbyrån

Poängdrottningen förlänger med Kristianstad

Uppdaterad
Publicerad

26 poäng, varav 17 mål, är facit för Évelyne Viens efter 21 omgångar i damallsvenskan. Nu förlänger 25-åringen med Kristianstad.

– Jag älskar att representera klubben, säger hon till SVT Sport.

Kanadensiskan har sått för den överlägset största poängskörden i årets serie framför landslagsstjärnor som Olivia Schough. Hon jagar skytteligaledningen, i skrivande stund ett mål bakom Linköpings Amalie Vangsgaard.

Viens kom till Kristianstad på lån från Paris FC i början av säsongen. Nu har hon skrivit ett kontakt som sträcker sig över 2024.

– Jag valde att stanna kvar i Kristianstad eftersom det är ett slagkraftigt lag och hög standard här. Det är en bra miljö och jag gillar hur coacherna och mina lagkamrater utmanar mig att bli bättre varje dag, säger Évelyne Viens till SVT Sport.

Jagar serieledningen

Med fem omgångar kvar ligger Kristianstad trea i tabellen. Tre poäng bakom ledande Rosengård och ett bakom tvåan Linköping. Kristianstad möter Eskilstuna på söndag för att sedan möta både Rosengård och Linköping innan serien är slut.

KLIPP: Viens gör hattrick mot Djurgården (24 september 2022)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.