Evelyne Viens toppar poängligan i damallsvenskan. Foto: Bildbyrån

Poängtoppar bakom Kristianstads tätkänning

Uppdaterad
Publicerad

Skånederby om dyrbara poäng när tabellfemman Vittsjö tar emot fyran Kiristianstad på onsdagskvällen. Evelyne Viens är en av anledningarna bakom Kristianstads fina inledning av damallsvenskan.

– Jag tittar inte på individuell statistik, säger ligans mesta poängspelare till SVT Sport.

Med två omgångar kvar av damallsvenskan innan EM-uppehållet är det jämnt i toppen. En poäng skiljer de båda Skånelagen åt, som i sin tur skuggar Linköping och Häcken. I nuläget är Kristianstad ett respektive två poäng bakom tvåan och trean.

Rosengård är i ensam ledning och har skaffat sig ett försprång på fyra poäng.

”Viktigaste är att vinna”

Kristianstad, som förra året slutade trea och under hösten ska kvala till Champions League för andra året i rad, har en målskillnad på 16 plusmål. Förklaringen stavas Evelyne Viens.

– Det är bra att finnas med i poängligan, men det viktigaste för mig är att vinna, säger Viens till SVT Sport.

Med fyra mål och åtta assist toppar den kanadensiska landslagsspelaren poängligan före klubbkompisen Tabby Tindell som i sin tur ligger först i skytteligan med sina nio mål.

– Jag gillar verkligen att spela med Tabby. Hon är en riktig målgörare och en hårt arbetande spelare. Jag kommer överens med henne på och utanför planen. Det är enkelt att prestera och bli bättre med henne, säger Viens.

Vann OS-guld

Evelyn Viens kom till Kristianstad som lån från amerikanska Gotham FC inför säsongen.

– Jag tycker verkligen om min tid i Kristianstad hittills. Jag kommer bra överens med mina lagkamrater och jag älskar stämningen vi har. Jag gillar också landet och kulturen i Sverige.

25-åringen fanns med i den trupp som tog OS-guld i Tokyo efter straffdramat som Sverige gick förlorande ur.

KLIPP: Höjdpunkter från Kristianstad-Örebro (5 juni 2022)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.