Mauricio Pochettino. Foto: Bildbyrån

Pochettino bryter tystnaden: ”Gav mitt bästa”

Uppdaterad
Publicerad

Mauricio Pochettino har uttalat sig för första gången sedan han fick sparken av Tottenham i förra veckan. I ett uttalande tackar han bland annat för att han fick chansen att ”vara en del av Tottenhams historia” och fotbollstränaren riktar också ett tack till alla som han träffade under sina drygt fem år i klubben.

”Jag gav mitt bästa för att uppnå de mål jag blev tillfrågad om under vårt första möte. Det var lika många svåra utmaningar som spännande framgångar”, skriver argentinaren enligt BBC.

Han fortsätter:

”Till sist skulle jag vilja rikta en särskild tanke till supportrarna som gör den här klubben så otrolig med deras fantastiska stöd. All lycka i framtiden, jag är säker på att våra vägar kommer att korsas igen”.

Pochettino fick lämna Tottenham efter en resultatmässigt svag höst. Han har ersatts av José Mourinho som har inlett med två raka segrar.

”Spurs” ligger tia i Premier League efter 13 spelade matcher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.