Paul Pogba försvarar Zlatan efter derbybråket. Foto: Bildbyrån.

Pogba försvarar Zlatan efter bråket med Lukaku

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic anklagades för rasism efter bråket med Romelu Lukaku.

Nu försvaras svensken av förre lagkamraten Paul Pogba.

”Zlatan ... rasist? Han älskar mig för mycket så han är den sista personen jag skulle kunna föreställa mig som rasist. Kom igen, skämta inte om det här”, skriver Pogba på Twitter tillsammans med en skrattande emoji.

Det var i tisdagens kvartsfinal i italienska cupen mellan Inter och Milan som Ibrahimovic och Lukaku hamnade i en hätsk ordväxling efter att ha stått panna mot panna.

– Vi ses utanför, sa Lukaku.

– Gå och gör din voodoo-skit, din lille åsna, ropade Ibrahimovic.

Stora rubriker

Bråket har skapat stora rubriker. Utspelet om voodoo har sin förklaring i en gammal anklagelse som Lukaku fick kastad över sig för ett par år sedan. Då tackade han, enligt Evertons majoritetsägare Farhad Moshiri, nej till ett nytt kontrakt eftersom han fått ett ”voodoo-meddelande”.

Lukaku förnekade det bestämt, men det fastnade uppenbarligen hos svensken som delade omklädningsrum med Lukaku i Manchester United 2017-18.

Ibrahimovic ska ha bett sina lagkamrater om ursäkt efter matchen och i går uttalade han sig på Twitter.

”I Zlatans värld finns ingen plats för rasism. Vi tillhör alla samma ras och vi är alla jämlika. Vi är alla spelare, somliga bättre än andra”, skrev anfallaren.

Möts igen i februari

Det är oklart om det italienska fotbollsförbundet kommer gå vidare med ärendet.

De båda stjärnorna drabbar samman igen den 21 februari i ligaspelet.

LISTA:  Zlatans galna derbykväll (27 jan 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.