Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när träningsmatchen avbryts efter oroligheter på läktarna. Foto: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN

Pojke till sjukhus efter skandalscen på läktaren

Uppdaterad
Publicerad

En pojke i tioårsåldern fått uppsöka sjukhus efter läktarkaoset under fotbollsmatchen mellan Västerås och Djurgården, skriver flera medier.

– Pojkens föräldrar körde honom till sjukhuset. Han upplevde något slags tjut i öronen efter att de pyrotekniska pjäserna briserade, säger Jerry Nilsson, säkerhetsansvarig i VSK, till Sportbladet.

En polisanmälan för grov misshandel har upprättats där pojken är målsägande. Det finns ingen misstänkt för tillfället.

–En pojke måste väl kunna gå och titta på fotboll, på sina idoler, utan att få en raket i fejset? Jag blir heligt förbannad, säger Henrik Isberg, regional idrottssamordnare i Polisregion mitt, som var på plats matchen som arenabefäl, till GP.

På lördagseftermiddagen möttes den allsvenska nykomlingen Västerås och Djurgården i en försäsongsmatch. De båda klacksektionerna var placerade bredvid varandra eftersom Hitachi Energy Arena i Västerås håller på att byggas om.

Efter att pyrotekniska pjäser avfyrades mot Västeråsläktaren och en efterföljande rusning från Djurgårdssupportrar i paus sköts starten av andra halvlek upp. När nya oroligheter uppstod i den 67:e matchminuten bröts matchen för gott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.