Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jag vill bara veta att han är okej”, säger klubbchefen Patrik Lundstedt efter lördagens fotbollsmatch som fick avbrytas. Hör klubbchefen berätta mer om händelserna under matchen och om pojken som skadades under läktarkaoset. Foto: Caroline Slotte/SVT

Västerås klubbchef om pojken som skadades i läktarkaoset: ”Vill bara veta att han är okej”

Uppdaterad
Publicerad

Flera pyrotekniska pjäser avfyrades under lördagens match mellan Västerås och Djurgården. Det som VSK:s fotbollsklubbchef Patrik Lundstedt tänkt mest på efter händelsen, är pojken i publiken som skadades.

– Det är synd när det händer, att en liten kille blir skadad, det är det tråkigaste av allt, säger han.

Inledningen av matchen var lugn och det var bra stämning både på läktaren och bland spelarna, berättar Västerås klubbchef Patrik Lundstedt. Men i början av andra halvlek skedde ett antal incidenter med pyrotekniska pjäser som avfyrades mot Västeråsläktaren.

En paus hölls och publiken fick en andra chans, men händelserna upprepade sig.

– Vi valde att avbryta matchen. Vi måste kunna garantera våra åskådares säkerhet, vilket vi inte kunde och därför avbröt vi.

Klacksektionerna var placerade bredvid varandra eftersom Hitachi Energy Arena i Västerås håller på att byggas om. Men Lundstedt menar att det ska gå att hålla matcher på detta vis utan incidenter, eftersom det gjorts tidigare.

– Vi har haft en högriskmatch tidigare som varit samordnat på samma sätt, det här ska inte behöva hända, säger han.

”Tas på största allvar”

Nu väntar flera möten i veckan och klubben kommer se över helheten för att kunna garantera säkerheten för besökarna på nästa match.

– Det blev en dålig start på säsongen, åskådare gick härifrån med en dålig känsla och vi förlorar åskådare framåt. Jag är stolt över att vi vågade ta ett sånt här beslut att avbryta matchen, men det är inget vi hade räknat med. Det tas på största allvar och vi har ett bra samarbete med polis och ordningsvakter, det kommer komma nåt bra ur detta, säger Patrik Lundstedt.

Hör klubbchefen Patrik Lundstedt berätta mer om händelserna under matchen och om den skadade pojken i klippet ovan.

Lista: Så ska Västerås SK anpassa arenan – kraven som måste uppfyllas

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”De kraven kommer vi inte undan” – i klippet listar Christer Lundström, Västerås SK, de tre största arenaåtgärderna som planeras först inför ett eventuellt avancemang till allsvenskan. Foto: Robert Gustavsson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.