Cristiano Ronaldo. Foto: Bildbyrån

Polisen vill ta del av Ronaldos DNA

Publicerad

Efter våldtäktsanklagelsen som riktats mot Cristiano Ronaldo går polisen nu vidare i ärendet. Enligt The Wall Street Journal vill polisen nu ta del av Ronaldos DNA.

Den amerikanska polisen i Las Vegas har kommit in med en begäran om att få ta del av fotbollsstjärnan Cristiano Ronaldos DNA. Anledningen är de våldtäktsmisstankar som riktats mot honom om att han ska ha förgripit sig på en kvinna i Las Vegas 2009, rapporterar The Wall Street Journal.

Kvinnan har själv trätt fram samtidigt som Ronaldo nekar till anklagelserna.

Myndigheterna har nyligen lämnat in begäran till rättsväsendet i Italien. Ronaldo spelar just nu i Juventus. De vill matcha det DNA som hittats på kvinnans klänning mot fotbollsstjärnans.

När den 33-årige portugisen i oktober förra året fick frågor om anklagelserna mot honom kommenterade han det hela med:

– Mina advokater är självsäkra, och det är jag också. Jag fokuserar på det sportsliga och resten tar andra människor hand om. Sanningen är det viktigaste.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer