Hedvig Lindahl tränade som vanligt. Foto: Bildbyrån

Pollen stoppar Lindahl från presskonferens

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges målvakt Hedvig Lindahl avstår eftermiddagens officiella presskonferens på matcharenan Roazhon Park i Rennes inför VM-kvartsfinalen mot Tyskland.

– Hedvig har pollenallergi och på grund av värmen är det höga halter pollen just nu. Det finns ingen risk att allergin påverkar Hedvigs möjligheter till spel i morgon, men vi bedömer att det är bäst för Hedvig att stanna kvar på hotellet i stället för att åka på presskonferensen, säger landslagsläkaren Houman Ebrahimi i ett uttalande.

När landslaget anlände till träningsanläggningen i Fougères under förmiddagen fanns Hedvig Lindahl med. Hon såg sedan ut att gå för fullt under träningen.

På presskonferensen klockan 17 i dag deltar i stället högerbacken Hanna Glas, tillsammans med förbundskapten Peter Gerhardsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.