Sveriges gruppmotståndare till EM utan seger

Sveriges EM-gruppmotståndare Polen kommer till mästerskapet utan seger i någon av matcherna inför. I generalrepetitionen mot Island blev det oavgjort 2-2.

Det första målet var läckert då Islands Albert Gudmundsson klackade in bollen efter hörna i det 27:e minuten.

Polen svarade ändå snabbt då stjärnmittfältaren Piotr Zielenski avslutade ett inspel från vänster.

Det var sedan Gudmundur Thorarinsson som förde upp Island tillbaka i ledning då han snyggt sköt in 2-1 i det vänstra krysset.

Karol Swiderski såg ändå till att det inte blev ett helt misslyckat genrep hemma i Poznan då han i den 88:e minuten kvitterade till 2-2.

EM-uppladdningen har bestått av två kryss för Polen. Först blev det 1-1 mot Ryssland och idag alltså 2-2.

Fotbollsåret 2021 har inte varit någon succé för Sveriges gruppmotståndare då den enda segern kom mot Andorra.

Utöver Sverige och Polen spelar Spanien och Slovakien i grupp E i EM som börjar på fredag.