Foto: Bildbyrån

Pontus Dahlberg skriver långt kontrakt med Blåvitt

Uppdaterad
Publicerad

Pontus Dahlberg lämnade IFK Göteborg som en stor målvaktstalang efter säsongen 2017. Nu är 23-åringen tillbaka på ett kontrakt som sträcker sig över 2026.

– Det känns som helt rätt steg för mig att ta, säger han till klubbens hemsida.

Pontus Dahlberg lämnade IFK Göteborg för Watford, men har inte lyckats etablera sig i den engelska klubben som har huserat i Premier League och Championship.

Han har lånats ut till Blåvitt, nederländska Emmen, Häcken, Doncaster och Gillingham. Men nu är det slut på den lånekarusellen. Han är tillbaka på Kamratgården.

– Det är i Blåvitt jag vill vara. Det är här jag vill fortsätta utvecklas och jag vill vara med och ta mitt lag upp till toppen igen, säger han.

”Hungrig målvakt”

Dahlberg kommer nu få konkurrera med 30-årige Warner Hahn som har imponerat den här säsongen.

Tränare Mikael Stahre är nöjd med värvingen.

– Pontus har gjort det väldigt tydligt för oss att det är till just IFK Göteborg han vill. Vi får hem en ambitiös, målinriktad och hungrig målvakt. Pontus starka koppling till Blåvitt gör att han snabbt kommer att komma in i vår verksamhet, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.