Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Pontus Janssons reaktion: ”En liten pojke” Foto: SVT/TT

Pontus Jansson reagerar på klassiska Malmöbilderna: ”En pojke”

Uppdaterad
Publicerad

Pontus Jansson är hemma i Malmö FF igen.

Då reagerar han på ett klipp från sin startdebut 2010.

– Det är en annan människa, det är en liten pojke, säger Jansson till SVT Sport.

Den första officiella träningen som ny Malmö FF-spelare är avklarad för Pontus Jansson.

Det lyser om den spelande supportern när han berättar om känslorna kring att vara tillbaka i laget som han slog igenom i.

–Jag har varit supporter till Malmö hela mitt liv, sen som en bonuskan jag spela fotboll också. Att få göra det i mitt lag, det ärsvårt att sätta ord på. Det ska bli kul att göra det igen, jag harlängtat efter det här sen jag lämnade för nio år sedan.

32-åringen var lagkapten i Brentford med många år kvar på den absoluta toppen. Men ändå valde han att lämna Premier League för allsvenskan.

– Beslutet att flytta hem kändes rätt. Att spela fotboll i världensbästa liga och vara kapten är en dröm. Men min dröm har alltid varaatt spela i den här föreningen. Det enkla svaret är att jag harsaknat och längtat efter detta.

”Det är en annan människa”

Jansson gjorde allsvensk debut 2009 blott 18 år gammal och säsongen efter gjorde han sin startdebut mot Helsingborg. När han får se klippet på sig själv ler han stort.

–Det är en annan människa, det är en liten pojke. Hur jag pratar iintervjun, det känns inte som att pågen där skulle bli kapten iPremier League och spela i landslaget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.