Pontus Jansson: ”Jag stärkte mina aktier”

Uppdaterad
Publicerad

Pontus Jansson var lagkapten för det reservbetonade landslaget som förlorade med 2-0 borta mot Österrike. Trots två insläppta tycker mittbacken att hans spelade sig närmare än ordinarie startelva.

– Jag spelar med en stor pondus och ledaregenskaper. Jag känner mig i bra form. Jag tycker absolut att jag stärker mina aktier. Jag känner mig stark, säger han till SVT Sport.

Fram till 2-0-målet tycker Jansson att lagen höll relativt jämna steg.

– Jag tycker inte att de skapar så mycket utöver det vi släpper in. Det är små marginaler och vi är ändå med i matchen länge. En bra värdemätare mot ett bra landslag, säger han.

Herrlandslaget i fotboll

Nu ser Leeds-backen fram emot Nations League-premiären mot Turkiet i Stockholm på måndag.

– Det är aldrig kul att förlora såklart. Man är rätt seg. Nu ska vi hem och ladda hem inför Turkiet som är en viktig tävlingsmatch.

Enligt SVT Sports expert Daniel Nannskog var Robin Quaison den som imponerade mest mot Österrike. Själv var han inte riktigt nöjd.

– Kan vara bättre. Vissa saker är bra, vissa saker är dåliga, säger Quaison.

Träningslandskamper

Österrike logo

Österrike

2 - 0

Sverige logo

Sverige

Generali-Arena, Wien
Publik: 11100
Domare: Pawel Gil

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet