Mohamed Salah, till höger, firar med Sadio Mané efter dennes mål. Foto: TT

Liverpool vann efter dråpligt självmål

Uppdaterad
Publicerad

Liverpool tog sin första vinst i oktober när Ajax besegrades i Amsterdam med 1-0 när Champions Leagues gruppspel hade premiäromgång. Ett dråpligt självmål sänkte nederländarna.

– Vi har haft en turbulent vecka och det var viktigt för oss att studsa tillbaka, vilket vi gjorde. Jag förväntade mig inget annat från den här gruppen av spelare, säger Liverpools mittfältare James Milner till BT Sport.

När matchen var slut knoghälsade The Reds tränare Jürgen Klopp med sin motpart i Ajax, Erik ten Hag, och Uefa-personal. Sedan sprang han lättad ut på planen och kramade om sina spelare.

Corona och idrott

Matchens enda mål kom i slutet av den första halvleken när Sadio Mané bröt in i Ajax straffområde från vänster och fick en grov felträff och sparkade bollen stenhårt rakt fram och den var på väg mot inkast för Ajax. Då fick hemmaspelaren Nicolas Tagliafico bollen rätt på fötterna och den vinklades in i eget mål. Tagliafico stirrade länge ner i marken och funderade över situationen.

”Viktigt att hålla nollan”

– Vi är besvikna över att inte ha gjort fler mål. Vi hade flera omställningar som vi inte lyckades utnyttja.Men det är stort att hålla nollan med tanke på de förändringar vi fått göra den här veckan och de är ett så bra lag. Det var viktigt med den hållna nollan och att ta de tre poängen,säger James Milner. 

Liverpool led av flera skador och hade spelat tre raka matcher utan vinst när laget kom till den öde Johan Cruyff Arena i Amsterdam, som ekade när spelarnas och ledarnas höga skrik studsade runt. Kvällens seger var Liverpools första i oktober.

KLIPP: Se Liverpools stjärnback Virgil van Dijk skadas i Merseyside-derbyt

UEFA Champions League

Ajax logo

Ajax

0 - 1

Liverpool logo

Liverpool

Johan Cruijff ArenA, Amsterdam
Publik: 0
Domare: Dr. Felix Brych

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet