Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tyska stjärnans oväntade skämt – dök upp på presskonferens i mustasch Foto: AP

Tyska stjärnans oväntade skämt – dök upp på presskonferens i mustasch

Uppdaterad
Publicerad

I går föreslog det tyska magasinet Fums lite skämtsamt att Alexandra Popp borde få chansen i de tyska herrarnas VM-trupp.

På dagens presskonferens dök hon upp i en lösmustasch – och fick hela lokalen att brista ut i skratt.

Den tyska anfallaren Alexandra Popp har gjort stor succé i EM. Efter att ha inlett den första gruppspelsmatchen mot Danmark på bänken fick hon chansen under den sista halvtimmen och gjorde mål direkt. Sedan dess har hon varit ordinarie i startelvan och tackat för förtroendet genom att göra mål i alla matcher.

I semifinalen mot Frankrike blev hon stor hjälte med sina två fullträffar och det fick det tyska magasinet Fums att föreslå att hon borde få en chans i herrlandslagets VM-trupp som ska försvara de tyska färgerna i Qatar.

Och Popp själv verkar inte helt främmande för ett sådant upplägg. Under dagens presskonferens fick 31-åringen det samlade mediauppbådet att brista ut i skratt när hon tog av sig sitt munskydd och avslöjade en lösmustasch.

– Vi ville ha lite kul med allt som dykt upp i sociala medier och därför är jag ”Alexander” för tillfället, säger Popp innan hon fortsätter i ett betydligt djupare tonläge:

– Jag är glad över att vara här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.