Popp skickade Tyskland till EM-final

Tyskland är klart för EM-final på Wembley.

Det kan man tacka Alexandra Popp för, som nu har skrivit sig in i historieböckerna.

– Båda lagen har chanserna men Tyskland har Popp som gör två fantastiska mål, säger SVT:s expert Markus Johannesson.

De första 30 minuterna av den andra semifinalen var avvaktande, utan många målchanser. De sista fem innan halvtidsvilan däremot var raka motsatsen. För om det är något som är en garanti hittills i turneringen är det att Tysklands nummer elva ska göra mål.

Alexandra Popp gjorde nämligen sitt femte mål, på lika många matcher, när hon gav ledningen till Tyskland på volley. Det är första gången i ett Europamästerskap som någon spelare gör mål fem matcher i följd.

Fotbolls-EM

– Det är ett underbart mål, hur hon kliver in framför motståndaren. Förståelsen och så vristen rätt upp i nättaket, säger Daniel Nannskog om målet.

Hyllas för målen

Tysklands andra garanti tidigare i EM, att hålla nollan, bröts dock fem minuter senare. Det var Frankrikes Kadidiatou Diani som sköt ett stenhårt skott i stolpen och via Merle Frohms rygg och in i mål.

Avgörandet kom i 76:e minuten när Popp nådde högst med pannan på ett inlägg och nickade in sitt sjätte mål i turneringen till 2-1. Nu väntar final för EM-debutanten och hennes Tyskland.

– Det är så hög klass på båda målen, säger Nannskog.

Möter värdnationen i finalen

– Tyskland är effektiva och det blir avgörande i en sådan här turnering. Båda lagen hade chanserna men Tyskland har Popp som gör två fantastiska mål. Det andra blir avgörande ihop med Lena Oberdorf på mittfältet, säger Johannesson.

I finalen väntar hemmanationen England på Wembley. Matchen spelas på söndag 18.00 och sänds i SVT2.

KLIPP: Popp ger Tyskland ledningen i semifinalen