Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Bilds reporter: ”Popp är den bästa anfallaren i turneringen” Foto: SVT/Bildbyrån

Popps succé på EM: ”Hon har motbevisat sina kritiker”

Uppdaterad
Publicerad

Tysklands Alexandra Popp har varit EM:s succéspelare.

31-åringen, som i klubblaget Wolfsburg spelar som mittfältare, står noterad för sex mål och är i delad skytteligaledning inför finalen mot England.

– Det är otroligt att se hur hon utvecklas och motbevisar sina kritiker som menar att hon inte kan spela som anfallare. Hon är den bästa anfallaren i turneringen, säger tyska Bilds reporter Valentina Maceri till SVT Sport.

Åtta gånger har Tyskland vunnit EM tidigare. Men inför årets mästerskap hölls laget inte fram som en av favoriterna. Nu har de tagit sig till final – och en av de stora anledningarna är Alexandra Popp.

31-åringen har gjort stor succé och delar skytteligaledningen i mästerskapet med Englands Beth Mead på sex mål.

Fotbolls-EM

Popp har missat flera stora mästerskap på grund av skador och gör i detta EM sin mästerskapsdebut. Hon var knappt tänkt att vara en given startspelare i årets turneringen men på grund av sjukdom i det tyska laget fick hon chansen från start. Resultatet: Mål i samtliga matcher.

EM-finalen sparkar i gång klockan 18.00 men SVT2/Play sänder från och med klockan 17.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet