Det var vild glädje i Portolägret efter att man slog ut Juventus med en man mindre i mer än en timme. Foto: Bildbyrån

Portos tio man slog ut Juventus

Med fem minuter kvar av förlängningen klippte Sérgio Oliveira in en frispark för 2-2 mot Juventus, vars mur hoppade, och såg till att Porto gick vidare i åttondelsfinalen i Champions på fler gjorda bortamål. Juventus hann göra ett segermål för 3-2 men hade behövt göra ett till för att gå vidare. Porto gick till kvartsfinal efter 4-4 totalt och är vidare med fler gjorda bortamål.

– Det är en helt osannolik match, säger Viaplays expert Glenn Strömberg. Portolägret firade som om de vunnit hela Champions League.

Från den 54:e minuten fick Porto spela med en man mindre på banan efter att Mehdi Taremi dragit på sig sitt andra gula kort. Korten kom inom två minuter. Med tilläggstid fick Porto spela med tio man i 75 minuter.

Preics efter att Portospelarna jublat klart nickade Adrien Rabiot in 3-2 på en hörna för Juventus och en galen jakt på ett mål och avancemang fortsatte. I den 120:e minuten slängde sig inbytte Matthijs de Ligt för att få en straff och ådrog sig stor vrede hos Portospelarna medan domaren friade.

Kulusevski inbytt och pigg

I slutet av den första förlängningskvarten blev Dejan Kulusevski inbytt för Juventus. I början av andra förlängningskvarten fick han en stickare i djupled på vänsterkanten, drog sin försvarare och avlossade ett tungt skott från nära håll som täcktes bort av en Portoförsvarare till hörna.

Svensken var pigg i sitt inhopp och från högerkanten spelade han snett inåt bakåt till Alvaro Morata som hade ett fritt skottläge på distans. Skottet var dock för löst och gick i famnen på Portos målvakt.

Ronaldo hårt rammad – ingen straff

I den första förlängningskvarten rusade Juventus superstjärna Cristiano Ronaldo in straffområdet och blev hårt rammad av Portos målvakt Agustin Marchesin som mycket väl kunde fått ett direkt rött kort men domaren vinkade avvärjande. Portugisen fick rejält ont

Juventus Federico Bernardeschi fick ett gult kort för att ha gått in hårt i en närkamp och stämplat. Han kunde mycket väl ha fått ett rött kort direkt strax efter att Ronaldo blivit kapad.

I den 93:e minuten drog Juan Cuadrado bollen i ribban men Juventus fick spela förlängning efter att domaren blåst av den ordinarie matchtiden efter 96 minuter.