Mohamed Salah och Fabinho. Foto: Bildbyrån

Liverpool enkelt till CL-semi – där Barca väntar

Liverpool är enkelt vidare till semifinal i Champions League. Efter 4-1 borta mot Porto och totalt 6-1 får de nu möta Barcelona i nästa runda.

Efter en 2-0-seger i hemmamötet mot Porto hade Liverpool ett mycket bra utgångsläge inför returen i Champions League-kvartsfinalen.

En redan tuff uppgift blev i princip omöjlig för portugiserna när Sadio Mané satte 1-0 på pass från Mohamed Salah i den 26:e minuten. Porto behövde då göra fyra mål för att vända inför hemmapubliken, men de var aldrig nära.

Salah kunde istället rulla in 2-0 fri med målvakten i den andra halvleken. Kort därefter reducerade Eder Militao för Porto, men Liverpool fick sista ordet för kvällen sedan Roberto Firmino och Virgil van Dijk satt 3-1 och 4-1.

Liverpool går därmed vidare med totalt 6-1 och får nu möta Barcelona i semifinal, där Barca börjar på hemmaplan 30 april.