Portugisisk seger – Vietnam utslaget ur fotbolls-VM

Portugal har efter seger mot Vietnam med 2-0 i den andra gruppspelsmatchen i grupp E fortfarande chansen att nå åttondelsfinal.

Efter två raka förluster är dock Vietnams chans att nå slutspel borta.

– Det är inte en helt perfekt kväll, för vi kunde ha gjort fler mål, säger Portugals tränare Francisco Neto.

VM-debutantmötet mellan Portugal och Vietnam var en ensidig historia från start till mål där resultatet 2-0 kunde varit betydligt större.

Portugisiskorna radade upp farliga anfall i både första och andra halvlek, där stjärnan Jessica Silva – utan att få in bollen – visade framfötterna och där Joana Marchao hade två ribbträffar.

I stället var det två andra spelare – Francisca Nasareth och Telma Encarnacao – som stod för målen i början av den första halvleken och tryggade Portugals seger. Nasareths mål var Portugals första i ett VM.

”Fanns en hel del bra saker också”

Segern gör att laget fortfarande har chansen att nå åttondelsfinal. Inför den sista omgången står Portugal på tre poäng och konkurrenterna om slutspel – USA och Nederländerna – på fyra poäng.

Portugal bytte ut hela sju spelare från första matchen med USA och har många utvilade spelare inför det avslutande mötet med USA.

– Det är vår första seger någonsin, de första målen någonsin, det var väldigt offensiv fotboll från vår sida, så det fanns en hel del bra saker också, säger Portugals tränare Francisco Neto.