Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Linda Sembrants nyckelroll mot Italien: ”Ger absolut tips”

Uppdaterad
Publicerad

Linda Sembrant har en nyckelroll i matchen mot Italien.

Hon är lagkamrat med åtta av de italienska VM-spelarna.

– Jag ger absolut små tips. Det känns viktigt att dela med sig av den kunskap jag ändå besitter, säger hon.

En tredjedel av den italienska truppen tillhör toppklubben Juventus, och alla utom en spelar till vardags i den inhemska ligan. För svenska försvararen Linda Sembrant känns VM-mötet med Italien som hemma. 36-åringen har spelat i Juventus sedan sommaren 2019, och förlängde nyligen sitt utgående kontrakt med ett år.

– Det känns speciellt så klart, det är många som jag känner väldigt väl och som jag inte träffat på länge, säger Sembrant.

Damlandslaget i fotboll

Höll snabbkurs i italienska

Under torsdagen gav Sembrant en snabbkurs i italienska till lagkamraten Filippa Angeldahl som ville lära sig några ord inför mötet.

Med sin Italien-kunskap har Sembrant en av huvudrollerna i förberedelserna inför den viktiga gruppspelsmatchen dit båda kommer med varsin inledande seger i VM.

– Vårt analytikerteam är otroligt duktiga men jag kan absolut ge små tips till spelare om de spelare som de har närmast sig på plan.

Vad är det för tips du ger?

– Hur de är som spelare, vad de är duktiga på och hur man kan försöka neutralisera dem. Om folk kommer och frågar om smådetaljer och vill ha ännu mer info om spelare så kan de få det.

Känns det som att du har en nyckelroll med den kollen du har?

– Det känns viktigt att dela med sig av den kunskap jag ändå besitter. Sedan gör Anders (Eriksson, analytiker) och det teamet ett fantastiskt jobb som vanligt. Jag kollar mer om han gjort det korrekt, haha.

Redo för 90 minuter

Sembrant hade en trött muskel i början av samlingen och spelade inte alls i premiärmatchen. Inför Italienmatchen berättar hon att hon är 100-procentig och redo för 90 minuter.  Mittbacksveteranen beskriver ett samspelt och passionerat Italien.

– En del har spelat i samma klubblag i tio år. Det är ett lag som känner varandra väldigt väl och har mycket erfarenhet som kan hjälpa dem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet