Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Stina Lennartsson om utmanande VM-resan: ”Gud – tar mig knappt till Linköping”

Uppdaterad
Publicerad

VM-reserven Stina Lennartsson, 26, hade fyra timmar på sig att packa.

Tiden därifrån till mästerskapsredo beskriver hon som minst sagt utmanande.

– Jag tänkte 'gud ska jag ta mig själv till Nya Zeeland. Jag tar mig knappt till Linköping liksom, säger hon.

Högerbacken Stina Lennartsson fick chansen i VM-truppen efter att Hanna Lundkvist skadat sig i genrepet mot Filippinerna på plats på Nya Zeeland.

Lennartsson befann sig hemma i Småland och blev chockad när samtalet kom, även om Peter Gerhardsson hade sagt åt henne att vara redo om något hände.

Damlandslaget i fotboll

– Jag var nog lite chockad där och då och att allt skulle gå så fort. Plötsligt satt jag på ett plan några timmar senare.

Tankarna snurrade i huvudet på Linköpingsspelaren som både är flygrädd och lite vimsig som hon beskriver det.

– Jag tror många var lite oroliga där hemma för att skicka iväg mig hit. Jag kan hamna var som helst och vet inte var jag ska ta vägen. Men det gick ju, nu är jag här.

Väl på plats har Lennartsson, som är väldigt tacksam för chansen, kämpat med tidsomställningen. Under tisdagen gjorde hon sitt första hundraprocentiga träningspass.

– Det har varit några tuffa dygn. Jag hade inte trott att det skulle vara så här jobbigt. Tidsomställningen gör att man inte riktigt känner sig som levande. Men nu är det bättre.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet