Adrien Rabiot, Aaron Ramsey och Frenkie de Jong. Foto: Bildbyrån

Stjärnor som kan byta klubb i januari

Uppdaterad
Publicerad

Dortmunds Christian Pulisic har valt att gå till Chelsea.

Och flera andra fotbollsstjärnor kan också skriva på för en annan klubb än sin egen i januari.

Redan dagen efter att fotbollens transferfönster öppnat kom den första stora övergången – Chelsea betalar 58 miljoner pund, motsvarande 658 miljoner kronor, för Dortmunds amerikanske mittfältare Christian Pulisic. Som direkt lånas ut till Bundesligaklubben fram till sommaren.

Alla rykten om Pulisics framtid försvinner nu, men de finns fortfarande kvar kring andra spelare som är hett eftertraktade eller tröttnat på att sitta på bänken. Här är några som kan gå till din favoritklubb, möjligtvis lämna den för någon annan:

Ligue 1

Aaron Ramsey, Arsenal

Mittfältarens kontrakt med Londonklubben går ut i sommar och han får nu lov att diskutera avtal med andra lag, och då lämna som bosman. Många klubbar är intresserade av 28-åringen – bland andra Juventus, Inter, Barcelona – och mest verkar Bayern München vara.

Frenkie de Jong, Ajax

Den nederländska klubben kan tjäna en stor summa på jättelöftet Frenkie de Jong. Den 21-årige centrale mittfältaren jagas av PSG, Barcelona och Manchester City. Vissa tidningar har rapporterat om att Ajax ska vara överens med Barca, men inget är bekräftat. Frenkie de Jong värderas till 615 miljoner kronor.

Cesc Fabregas, Chelsea

Spanjoren får sparsamt med speltid i Chelsea och har endast startat i en ligamatch under hösten. 31-åringen får precis som Ramsey diskutera med andra klubbar eftersom det nuvarande kontraktet går ut i sommar, den franska tidningen L'Equipe menar att Fabregas är nära att gå till Ligue 1-laget Monaco.

Isco, Real Madrid

Trots att Cristiano Ronaldo lämnade klubben i somras har Isco inte fått något större förtroende. Fem starter och sex inhopp på sexton ligamatcher har det blivit för 26-åringen. Som är långt ifrån nöjd med tillvaron på bänken – Manchester City, Juventus, Napoli och till och med värsta rivalen Barcelona uppges ha visat intresse. Men klubben som eventuellt värvar honom kommer behöva betala 805 miljoner kronor som sägs vara det Real Madrid kräver för att sälja Isco.

Adrien Rabiot, PSG

Den franske 23-åringen kan sedan den första januari skriva på för en annan klubb eftersom kontraktet med den Frankrikes gigant Paris-Saint Germain löper ut i sommar. Nästintill alla storklubbar har nämnts som möjlig ny klubbadress för mittfältaren – främst Barcelona och Premier League-kvartetten Arsenal, Liverpool, Manchester City och Tottenham.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ligue 1

Mer i ämnet