Manchester City förlängde segersvit på stopptid

Arsenal med tio man såg ut att spräcka serieledande Manchester Citys segersvit på tio ligamatcher med att spela 1-1 på Emirates. Men i den tredje tilläggsminuten höll sig Rodri framme och sköt 2-1 för City som tog sin elfte raka seger i ligan.

– Vi visade våra mästartakter, säger Rodri enligt AP.

Högljudda burop fyllde Emirates efter slutsignalen medan Cityspelarna kramades. Det satt långt inne men City byggde på sin mäktiga svit. City leder nu ligan med elva poäng före Chelsea.

– Vi hade lite problem i den första halvleken men i den andra kunde vi hitta vårt spel. De gjorde ett bra jobb försvarsmässigt men lyckligtvis kunde vi visa våra mästartakter, fortsätter Rodri.

Regnade in skräp på Cityspelarna

Arsenal hade stått emot i en dryg halvtimme med tio man men tilläggstiden sattes till sex minuter. I den 93:e minuten spelades bollen in i djupet i Arsenals straffområde och efter att den studsat rätt för City höll sig Rodri framme och slog in bollen från nära håll. Det regnade plastmuggar och annat skräp på Cityspelarna när de firade.

Strax efter pausen tände matchen till rejält. Man Citys Bernardo Silva dribblade sig in i straffområdet och kände kontakten med Granit Xhakas ben och föll lätt, en tröjdragning inträffade också när Silva redan börjat falla, och fick straff efter VAR-granskning. Upprörde Xhaka blev varnad och det var kaotiskt runt domaren.

– Till slut har vi noll poäng och det är frustrerande eftersom vi skulle ha vunnit matchen, säger Arsenals vikarierande tränare Albert Stuivenberg som fick leda laget när Mikel Arteta var isolerad med covidsjukdom.

Olycksminuter för Arsenal

Riyad Mahrez gav City 1-1 efter att ha satt straffen säkert i mål.

Bara någon minut efteråt var Arsenal ytterst nära att ta ledningen efter ett försvarsmisstag i City. Först rensade Nathan Ake på mållinjen, det var verkligen på mållinjen och inte bara nära, och bollen gick ut till Gabriel Martinelli sköt i utsidan av stolpen i fritt läge.

Strax efter den händelsen sprang Gabriel, som fått ett gult kort i samband med protester, då han sparkade upp jord vid straffpunkten, mot Citys straff, vårdslöst ner Gabriel Jesus och drog på sig ett nytt gult kort och fick rött. Arsenal fick spela med en man mindre i drygt en halvtimme.