Mohammed Salah och övriga Premier League-spelare kan få se stora förändringar i användandet av VAR Foto: TT Nyhetsbyrån

Premier League ska diskutera stora förändringar i VAR

Uppdaterad
Publicerad

Efter många omdiskuterade VAR-situationer under de inledande omgångarna i Premier League ska nu klubbarna och ligan föra samtal kring eventuella ändringar kring användandet av systemet. Enligt engelska Telegraph så kommer tränarutmaningar, såsom i NHL, att läggas fram som förslag när de 20 klubbarna träffas nästa vecka.

VAR har, såklart, varit ett hett diskussionsämne när det i år har gjort premiär i världens mest populära liga, Premier League. De omtalade situationerna har varit många och nu verkar, enligt engelska tidningen The Telegraph, bägaren ha runnit över för en del klubbar.

– Det funkar för offside. Jag är inte säker på att det funkar för något annat, säger en klubbordförande i Premier League till Telegraph.

Kan bli aktuellt med tränarutmaningar

Enligt tidningen så kommer flera möjliga förändringar kring användandet av VAR att diskuteras under ett möte bland de 20 klubbarna i Premier League nästa vecka. En av dessa förändringarna är möjligheten till tränarutmaningar, liknande det som redan finns i ligor såsom NHL. 

Enligt Telegraph kommer Premier League att motsätta sig utmaningarna då ligan anser att det kommer att leda till maskning och taktiska utmaningar från tränare för att bryta upp spelet och låta klockan gå.

Arkiv: VAR i Premier League diskuteras i Morgonstudion (8 september).

Arkiv: Hotellgäst Mourinho checkar ut efter 895 dagar – nota på 6 miljoner

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.