Nikola Djurdjic lämnar Hammarby – in kommer Paulinho.

Hammarby värvar Paulinho – och Djurdjic lämnar

Uppdaterad
Publicerad

Hammarby värvar Häckens skyttekung Paulinho. Samtidigt står det klart att Nikola Djurdjic lämnar Stockholmsklubben för Kina. Det blir alltså ett rent byte i Bajens anfall.

– När Niko nu lämnade så känner vi att vi har fått in den perfekta ersättaren. Vi agerade väldigt snabbt när möjligheten att få hit honom uppstod. Vi har velat ha honom till Hammarby tidigare, men då har inte varit läge. Nu var tajmingen perfekt, säger sportchefen Jesper Jansson till den egna hemsidan.

Den allsvenska skyttekungen från 2018, var delad sexa förra året med elva mål, lämnade Häcken för israeliska Hapoel Beer Sheva efter säsongen, men det blev aldrig någon match med klubben. En knäskada ska enligt Aftonbladet ha hållit 33-årige Paulinho borta från spel i en dryg månad vilket gjorde att klubben ville bryta kontraktet.

Efter två säsonger i Hammarby lämnar Djurdjic klubben. Ny klubbadress blir Chengdu i Kina. Det blev totalt 54 allsvenska matcher i Hammarby för Djurdjic.

ARKIV: Hammarbys SM-guld 2001 på 60 sek

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.