PSG:s tränare Christophe Galtier. Foto: TT

PSG:s tränare Christophe Galtier gripen – anklagas för rasism

Uppdaterad
Publicerad

Franska storklubben Paris Saint-Germains tränare Christophe Galtier har gripits efter anklagelser om rasism.

Det uppger åklagare för nyhetsbyrån AFP.

Tidningen RMC Sport uppger att även tränarens son, John Valovic-Galtier, har gripits av polis i Nice. De bägge männen har förhörts sedan kvart i nio i morse.

Galtier misstänks för att ha uttryckt sig diskriminerande, rasistiskt och islamofobiskt under tiden i Nice (2021–22), skriver RMC.

I våras avslöjade Nice dåvarande sportchef Julien Fournier att Galtier ska ha mejlat honom med budskapet om att ”de inte kunde ha så många svarta och muslimer i laget”.

Enligt Fournier ville Galtier förändra laget ”på djupet” genom att begränsa antalet muslimska spelare ”så mycket som möjligt”.

OGC Nice vill inte uttala sig vidare.

”Det här handlar om personer som inte längre arbetar för Nice. Situationen hanterades med största allvar vid den tidpunkten. Klubben vill inte kommentera ärendet vidare”, skriver klubben.

Då anklagelserna uppdagades i våras sade Galtier så här:

– Jag är djupt chockad över de kommentarer som jag får och som har förmedlats av vissa på ett oansvarigt sätt, som slår hårt mot mig och mina värderingar som människa när det gäller respekt för andra oavsett ursprung, färg eller religion.

56-åringen har tränat PSG sedan 2022.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.