Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör när PSG:s tränare Christophe Galtier ge besked om Lionel Messis framtid. Foto: Bildbyrån

Bekräftat: Lionel Messi lämnar Paris Saint-Germain efter säsongen

Uppdaterad
Publicerad

Leo Messi lämnar PSG efter säsongen. Det bekräftar tränare Christophe Galtier på en presskonferens under torsdagen.

Mötet med Clermont Foot i ligan på lördag. Sedan går storstjärnan Leo Messi och PSG skilda vägar.

– Jag har haft privilegiet att coacha den bästa fotbollsspelaren genom historien. Matchen mot Clermont på Parc des Princes kommer bli Leo Messis sista match (i PSG), säger huvudtränare Galtier på en pressträff.

Den 35-årige argentinaren sitter på ett utgående kontrakt som alltså inte kommer förlängas.

Ryktas gå till Saudiarabien

Vart Messi kommer ta vägen har det redan spekulerats mycket kring. Det har ryktats om en återkomst till Barcelona, men han har kanske framför allt kopplats ihop med den saudiarabiska klubben Al Hilal.

Messi lämnade Barcelona, klubben han hade tillhört sedan 13-årsåldern, för PSG under uppmärksammade former sommaren 2021.

– Första säsongen var han tvungen att anpassa sig, det var första gången utanför Barcelona. I år har han varit en viktig del, och alltid tillgänglig under träningsveckorna, säger tränare Galtier.

Protester utbröt

Messis tid i den franska qatarägda storklubben har den senaste månaden kantats av rubriker. I början av maj stängde klubben av Messi i två veckor efter en otillåten resa till Saudiarabien där han är turistambassadör.

När uppgifterna om att han skulle lämna PSG tog fart på allvar bröt dessutom protester ut i Paris där supportrar krävde styrelsens avgång. Missnöjet från supportrar handlar inte minst om att framgångarna i Champions League uteblivit, trots senaste årens stjärnvärvningar.

Trots det kommer PSG vinna Ligue 1 för andra året i rad. Titeln säkrades förra helgen mot Strasbourg, där Messi blev målskytt och därmed gick om Cristiano Ronaldo som den spelare som gjort flest mål i europeisk proffsfotboll (496 totalt).

Totalt blev det 57 ligamatcher och 22 mål för Messi i PSG.

ARKIV: Messi talar ut efter Saudi-resan:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lionel Messi. Foto: Instagram/Bildbyrån.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.