Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Uppretade supportrar utanför Neymars hus. Foto: twitter.com/parisientimes och TT

PSG-supportrar skanderade ”försvinn” utanför Neymars hus

Uppdaterad
Publicerad

Stora protester utbröt bland PSG-supportrar i Paris under onsdagen. På ett klipp syns hur en större grupp skanderade ”Neymar, försvinn” utanför den brasilianska stjärnans hus. Nu skärper klubben säkerheten.

Efter medieuppgifter om att Messi lämnar PSG till sommaren utbröt vilda protester utanför den franska storklubbens huvudkontor i Paris. Supportrar sågs tända bengaler, skandera sitt missnöje och kräva presidenten Nasser Al-Khelaifis avgång.

Fientliga ramsor riktades också mot spelarna Lionel Messi, Marco Veratti och Neymar. I den sistnämndes fall gick det så långt att en större grupp supportrar samlades utanför hans hem väster om Paris. På klipp i sociala medier hörs de skandera: ”Neymar, försvinn” (på franska: ”Neymar, casse-toi!”).

Klubben fördömer beteendet

Den franska storklubben skärper nu säkerheten kring klubbens träningsanläggning och utanför de utpekade spelarnas bostäder.

”Paris Saint-Germain fördömer de oacceptabla och förolämpande handlingar som utfördes av en liten grupp individer. Oavsett åsiktsskillnader: ingenting rättfärdigar sådana handlingar”, skriver klubben i ett uttalande.

Neymar själv har uttalat sig på Instagram. Där skriver han lite filosofiskt: ”Låt inte människor sätta dig i deras storm, låt dem vara i din frid”.

Den brasilianske stjärnan, som är en av världens dyraste fotbollsspelare, har varit skadad sedan februari och väntas missa resten av säsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.