Paris Saint-Germain vann inför ögonen på Lionel Messi. Foto: Bildbyrån

PSG utan Messi tog ny seger

Uppdaterad
Publicerad

Lionel Messi tog till orda framför PSG-supportrarna på Parc des Princes.

Sedan gick PSG – utan Messi på planen – ut och besegrade Strasbourg med 4-2.

Lionel Messi är inte i speldugligt skick efter att nyligen ha påbörjat träningen med sin nya klubb, Paris Saint-Germain. Han fanns inte med i matchtruppen till hemmamatchen mot Strasbourg.

Däremot fanns han på plats på arenan.

Ligue 1

Lionel Messi presenterades för hemmasupportrarna tillsammans med klubbens fyra andra spektakulära värvningar: Sergio Ramos, Gianluigi Donnarumma, Achraf Hakimi och Georginio Wijnaldum.

– Jag hoppas att vi tillsammans kan njuta av det här året och göra det till ett fantastiskt år för oss. Jag ser väldigt mycket fram emot allting, sade Messi före avspark enligt Reuters.

Messi var inte heller den enda nyckelspelaren som saknades på planen. Ramos, Donnarumma och storstjärnan Neymar lyste alla med sin frånvaro.

Men om någon PSG-supporter var orolig att det skulle gå ut över spelet så märktes det inte inledningsvis. Mauro Icardi gjorde 1-0 redan efter tre minuter och Kylian Mbappé och Julian Draxler såg till att PSG hade 3-0 i paus.

Strasbourg närmade sig dock med två mål i andra halvlek. Men ett rött kort på Aleksander Djiku i den 81:a minuten spolierade kvällen för bortalaget och Pablo Sarabia kunde sedan sätta spiken i kistan när han gjorde 4-2.

Därmed har storfavoriten PSG inlett det franska ligaspelet med två raka segrar.

Klipp: Här gör Messi sin första träning med PSG

Paris Saint-Germain logo

Paris Saint-Germain

4 - 2

RC Strasbourg Alsace logo

RC Strasbourg Alsace

Parc des Princes, Paris
Publik: 46000
Domare: Willy Delajod

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ligue 1

Mer i ämnet