Magdalena Erikssons Chelsea vann mot Manchester United. Foto: TT

Publikrekord när Chelsea vann toppmatch

Uppdaterad
Publicerad

Chesea behåller ledningen i Women's Super League.

De vann i dag toppmatchen mot Manchester United.

Dessutom kan de glädjas åt ett nytt publikrekord.

4 790 åskådare såg matchen.

När Chelsea, med såväl Jonna Andersson som lagkaptenen Magdalena Eriksson i startelvan, i dag tog emot nykomlingen och seriefyran Manchester United (med Lotta Ökvist på bänken) hade 4 790 åskådare tagit sig till Kingsmeadow.

Därmed fick ligan ett nytt publikrekord, gällande matcher på lagens ordinarie arenor. Det skriver AP:s reporter Rob Harris på Twitter. Däremot har flera högre publiksiffror noterats när matcher spelats på herrlagens Premier League-arenor.

Jämn match

De 4 790 åskådarna lär inte blivit besvikna. Matchen var välspelad och jämn. Manchester United inloedde matchen bäst, men efter den första halvtiden tog Chelsea över och tog välförtjänt ledningen på straff efter 64 minuter. Det var dock inte allt för långt ifrån att målvakten Mary Earps tog den mediokra straffen, men bollen gick i mål via Earps händer.

Under matchens slutskede hade United en hel del boll, och var faktiskt riktigt nära att kvittera med tio minuter kvar. Ella Toone slog till med en stenhård volley, men Chelseas tyska målvakt Ann-Katrin Berger lyckades styra upp skottet i ribban.

”Sjukt viktig vinst”

I och med segern behåller Chelsea serieledningen, en poäng före Manchester City.

 – En sjukt viktigt vinst. Vi sa det till varandra innan, att det är dessa matcher vi behöver vinna. Förra året gjorde vi inte det. Vi gör inte vår bästa match men vinner ändå, säger Eriksson till Aftonbladet.

Little nätade i rekordmatch

Hela 38 262 personer kom till Tottenham Hotspur Stadium, där klubbens herrlag vanligtvis spelar, och såg Arsenal vinna med 2–0. Detta efter mål av skotskan Kim Little och nederländska stjärnan Vivianne Miedema.

Åskådarantalet innebar ett nytt publikrekord i Women's Super League (WSL), det tidigare låg på 31 213 från när Manchester City tog emot Manchester United i säsongens öppningsmatch.

Samtidigt attraherade även ett annat derby, högre upp i landet, storpublik när 23 500 åskådare såg Everton besegra Liverpool med 1–0 på Anfield.

”Det här är stort och jag är så lycklig över att få vara en del av det”, skriver Magdalena Eriksson på Twitter angående de stora publiksiffrorna”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.