Quaison slog till två gånger på 18 minuter. Foto: Bildbyrån

Quaisons succé – hattrick på 20 minuter i svenskmötet

I viktiga bottenstriden mot Werder Bremen inledde Robin Quaisons Mainz i ett rasande tempo. Redan efter 19 minuter hade Mainz gått ifrån till 3-0 efter två mål av Quaison – och drygt 20 minuter senare slog han till med sitt hattrick.

–Vi spelade väldigt bra och jag fick tre bra passningar som jag förvaltade, säger Robin Quaison till Allgemeine Zeitung.

Det första målet kom redan i den tolfte minuten, då Levin Öztunali snyggt spelade fram till Quaison som vid straffområdets linje avslutade läckert på ett tillslag upp i nättaket för 1–0.

Hans andra mål, som innebar 3–0, kom sju minuter senare. Werder Bremens Ludwig Augustinsson stod nedanför den övriga backlinjen och upphävde Quaisons offside. Quaison kom då fri, och satte på ett säkert sätt 3–0.

4–0 satte han från nära håll efter en hörna i den 38:e minuten.

–Det var länge sedan sist. Vi spelade väldigt bra och jag fick tre bra passningar som jag förvaltade, säger Robin Quaison till Allgemeine Zeitung.

Senast Robin Quaison gjorde hattrick var 2011, då han spelade för Väsby i division 1, mot Umeå FC.

–Om vi bara kan spela som vi gjorde i dag är vi ett farligt lag att möta. En sak är säker: På lördag (mot Leverkusen) vill vi ta tre nya poäng, sedan kan vinteruppehållet komma, hattrickhjälten efter matchen.

Werder släppte in ytterligare ett mål till 5-0 i den 81:a men stora delar av hemmapubliken hade redan då lämnat arenan.  Robin Quaison har efter idag gjort sju mål i tyska ligan. Ludwig Augustinsson, som nyligen kommit tillbaka efter skada, hade en tung dag på jobbet och spelade hela matchen i Bremens backlinje.