Robin Quaison och hans Mainz har haft det tungt mot Leipzig den här säsongen. Foto: Bildbyrån

Quaisons Mainz föll tungt igen mot Leipzig

Om Robin Quaisons Mainz fick bestämma hade antagligen matcherna mot Leipzig tagits bort från spelschemat. När laget i dag jagade revansch efter 0-8-förlusten i höstas blev det nämligen ännu en storförlust. 5-0 blev det till slut till Leipzig som klättrar i tabellen.

I höstas kom Mainz största förlust i Bundesliga någonsin. 8-0 till Leipzig, som även var deras största seger i den tyska högstaligan. Därför var det nog många i Mainz som ville ha revansch i dagens returmöte. Det blev dock allt annat än en revansch, det blev en ny kross från Leipzig.

Leipzig, alltjämt utan Emil Forsberg, öppnade starkt och hade efter dryga halvtimmen spelad 3-0. Och när Timo Werner gjorde 4-0 med sitt andra mål för matchen, och åttonde poäng totalt mot Mainz den här säsongen, redan efter några minuter i andra kändes matchen helt avgjord.

Ännu ett hattrick av Werner

Men även om matchen var avgjord slutade inte Werner och Leipzig att spela. I 75:e gjorde Werner in sitt tredje mål för matchen till 5-0 efter att snyggt ha tagit emot en långboll och överlistat målvakten i en snabb spelvändning, hans andra hattrick mot Mainz den här säsongen.

Robin Quaison och Mainz tryckte på mot slutet för att kunna få in ett tröstmål när Leipzig började dra ned på tempot. Men närmare än några röriga situationer framför mål kom de aldrig och Leipzig vann med 5-0, totalt 13-0 på två matcher mellan lagen.

Segern gör att Leipzig klättrar upp till tredjeplatsen i Bundesliga, sju poäng från Bayern München i topp.