Robin Quaison firade nytt mål med att knyta näven i luften. Foto: TT

Quaisons ställningstagande efter 13:e målet

Uppdaterad
Publicerad

Efter en sex matcher lång måltorka var Robin Quaison tillbaka i målprotokollet. Hans trettonde mål för säsongen var inte karriärens vackraste men efterföljdes av ett starkt budskap. Tillsammans med tre av sina lagkamrater lyfte Robin Quaison en knuten näve i luften likt John Carlos och Tommie Smith från OS 1968.

Robin Quaison och hans Mainz ställdes mot Werder Bremen med Ludwig Augustinsson på bänken vid avspark. Ett bottenmöte i Bundesliga där båda lagen var i stort behov av poäng. Senast de två lagen möttes gjorde Quaison hattrick och även denna eftermiddag skulle anfallaren få göra mål.

Firade med starkt budskap

Efter 24 minuter lyckades Quaison nicka in en boll från nära håll. Bollen rensades bort av Bremen-försvararen men domaren bedömde bollen som över linjen. Quaison firade målet med ett starkt budskap. Tillsammans med tre av sina lagkamrater manifesterade Mainzspelarna med uppsträckta, knutna nävar likt de två 200-meterslöparna, John Carlos och Tommie Smith från OS 1968.

Quaison byttes ut i halvtid men strax innan hade ytterligare en svensk landslagsspelare äntrat planen, Ludwig Augustinsson. som har brottats med skadeproblem större delen av säsongen.

Matchen slutade 3-1 till Mainz som i och med segern nu är på säker mark i Bundesliga. Werder Bremen däremot, som har haft en misslyckad avslutning på ligaspelet, måste vinna samtidigt som Düsseldorf kryssar eller förlorar för att nå upp till kvalplatsen.

Annars var Borussia Mönchengladbach dagens stora vinnare som i och med dagens trepoängare mot Paderborn går upp på en Champions League-plats, två poäng före Leverkusen inför sista omgången.

KLIPP: Spelarna i Manchester City och Arsenal knäböjde före avspark (18 juni 2020)

Bundesliga

1. FSV Mainz 05 logo

1. FSV Mainz 05

3 - 1

Werder Bremen logo

Werder Bremen

Opel Arena, Mainz
Publik: 0
Domare: Manuel Gräfe

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.