De danska spelarna prisas av Fifa. Foto: TT

Räddade Eriksen – nomineras till pris av Fifa

Uppdaterad
Publicerad

Danmarks stjärna Christian Eriksen fick hjärtstopp i EM-premiären mot Finland på Parken. Men hans liv kunde räddas efter snabbt agerande av lagkamraterna och det medicinska teamet.

Nu har de nominerats till Internationella fotbollsförbundet Fifas fair play-pris.

Lagkaptenen Simon Kjær var först framme efter Eriksens kollaps och inledde hjärt-lungräddning, sedan tog det medicinska teamet över.

Den livräddande vården pågick på plan i närmare 20 minuter. Under tiden samlades det danska laget i en ring runt sin lagkamrat för att dölja händelsen från tv-kamerorna.

Även Celticspelaren Scott Brown är nominerad för att ha stöttat Glen Kamara, från rivaliserande Rangers, efter att han utsatts för rasism.

Dessutom är Sampdorias tränare Claudio Ranieri nominerad för att ha instruerat sitt lag att ge titelvinnande Inter en så kallad ”guard of honour” inför en match i Serie A.

KLIPP: Jon Dahl Tomasson: ”Folk kan kalla mig naiv”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.